Izbjeljivanje zubi

Nezadovoljni ste bojom svojih zuba?

Boja može biti neadekvatna iz više razloga: genetika, uzimanje nekih antibiotika, vitamina i minerala, konzumacija hrane i pića koja boje zube, pušenje, starenje itd. U takvim slučajevima sasvim opravdano se preporuča izbjeljivanje zubi.

Šteti li izbjeljivanje zubnoj caklini, koji je proizvod bolji, koliko nijansi se mogu zubi izbijeliti? Na tržištu potoje brojni proizvodi za izbjeljivanje zuba, koji najčešće imaju abrazivna sredstava, limunsku kiselinu, aktivni ugljen, sodu bikarbonu, te s njima treba biti oprezan da ne bi došlo do oštećenja zubne cakline ili zubnog mesa.

Jedini sigurni način za bezopasno i efikasno izbjeljivanje je izbjeljivanje pod kontrolom doktora dentalne medicine. Nakon pregleda svih površina zuba, doktor će predložiti najbolji način izbjeljivanja za Vas, te eliminirati sve moguće probleme prije samog postupka izbjeljivanja.

Dva su načina izbjeljivanja koja se rade u našoj ordinaciji:
1.izbjeljivanje u ordinaciji („in office“, „chairside whitening“)
2.izbjeljivanje „kod kuće“ („at home“) udlagama u koje se stavlja preparat za izbjeljivanje, koje pacijent sam nanosi.
Izbjeljivanje u ordinaciji se smatra rutinskim i kontroliranim postupkom koji ne izaziva apsolutno nikakve štetne posljedice na zube.

U našoj ordinaciji radimo izbjeljivanje Opalescence Boost gelom. To je gel s 40%-tnim vodikovim peroksidom i neutralnim pH za maksimalnu učinkovitost i sigurnost. Ova vrsta Opalescence Boost gela odlična je jer nije potrebno svjetlo za aktivaciju ( koje najčešće daje samo lažni dojam bjeline), koristi se svježi gel za svaku aplikaciju. Sadrži patentiranu PF formulu za jaču caklinu, smanjenu osjetljivost i prevenciju karijesa.

Očekivani rezultat izbjeljivanja je 2 – 3 nijanse, Opalescence Boost gel je jedini trenutno na tržištu koji daje tako jake rezultate. Konačni rezultat izbjeljivanja ovisi o tipu obojenja prilikom dolaska, te o pridržavanju uputa stomatologa.

Preporuka nakon izbjeljivanja:
Prvih tjedan dana, pogotovo prva 3 dana nakon izbjeljivanja trebalo bi izbjegavati ili smanjiti unos kave, crnog vina, čaja i cigareta!!! 
Koristie paste za osjetljive zube, te dođite u ordinaciju na kontrolu na kojoj stomatolog aplicira zaštitni premaz kalcija i fosfata, te iskontrolira zube.